Darált húsos zöldborsó – Betty Gün

Hozzávalók:

250 g darált marhahús
800 g új zöldborsó
2 db burgonya (nagyobb darabokra vágva)
1 db vöröshagyma (apró darabokra vágva)
1 db sárgarépa (nagyobb darabokra vágva)
2-3 db paradicsom (kockákra vágva)
3 evőkanál vaj
6-7 szál kapor

Bors
1 dl víz

Elkészítése:

Mosd meg alaposan a zöldborsó csöveket és vágd le a két végét.
A vajban párold meg a darált marhahúst, fűszerezd be, majd add hozzá a vöröshagymát és párold együtt pár percig. Miután üvegessé vált a hagyma, add hozzá a paradicsomot is, majd pár perc múlva a sárgarépát és a burgonyát is. Néhány perc kevergetés után add hozzá a zöldborsót, és öntsd fel az 1 dl forró vízzel. Vigyázz arra, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Miután kész, szórd rá a nagyobb darabokra tépett kaprot.

Afiyet olsun!

Betty Gün / Türkinfo