Csónakkal akadályozzák Abramovics luxusjachtjának kikötését

Kép forrása: tv100.com

Törökország partjainál szeretett volna kikötni a szuperjacht miután 8 napig céltalanul bolyongott a nyílt vízen.

Az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonában lévő luxus szuperjacht, amely több mint egy hete cél nélkül hajózik, a kikötő elhagyása óta először frissítette státuszát, ami arra utal, hogy a hajó nyomkövető adatai szerint nincs közvetlen kikötési szándéka.

A 600 millió dollárt érő, 140 láb hosszú Solaris Törökország délnyugati partjainál tartózkodott, és nyugat felé tartott a MarineTraffic nevű nyomkövető weboldal szerint. Hétfőn a weboldal szerint a hajó státusza „festői körutazásra” változott a „parancsra vár” státuszról, amelyet a montenegrói Tivatból való március 13-i indulása óta mutatott.

Georgios Hatzimanolis, a MarineTraffic szóvivője az Insidernek elmondta, hogy bár a jachtok és hajók bármikor megváltoztathatják státuszukat, ebben az esetben valószínűleg a Solaris „arra használja a státuszt, hogy megzavarja az embereket a végső célállomásról”.

„Sok a találgatás, hogy Törökország, Izrael vagy esetleg az Egyesült Arab Emírségek lesz-e az” – mondta Hatzimanolis.

Sokáig nem kellett találgatni, a Telegram üzenetküldő alkalmazásra feltöltött felvételek alapján látszik, hogy az orosz milliárdos luxusjachtja a megérkezett egy török üdülővárosba, ahol egy nemzeti zászlókkal és „Nemet a háborúra” felirattal ellátott hajó megpróbálta megakadályozni a hajó kikötését Bodrum kikötőjében.

Forrás: 168.hu