Cocostar kurabiye (Cocostar aprósütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni 1188

A tésztához:

15 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 török kávéscsészényi étolaj
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 török kávéscsészényi kakaópor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 török kávéscsészényi porcukor
Annyi liszt, amennyit felvesz

A töltelékhez:

2 török teáspohár kókuszreszelék
2 ek porcukor
1 tojásfehérje

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
Őrölt pisztácia vagy kókuszreszelék (ízlés szerint)

A vajat az egész tojással, tojássárgájával, étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, kakaóport és a sütőport, azzal is alaposan elkeverjük. A lisztet apránként adagolva hozzá közepesen lágy tésztát gyúrunk.

A tojásfehérjét egy másik tálkában összekeverjük a kókuszreszelékkel és a porcukorral. Ez lesz a töltelék.

A tésztából kis gombócokat formázunk, ezeket kézzel szétlapítva a közepüket megtöltjük egy-egy kávéskanálnyi töltelékkel. Ezután visszahajtjuk a tésztát és újból kigömbölyítjük. Tetszőlegesen kerek vagy hosszúkásabb formára igazítjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Hagyjunk helyet köztük, mert megnőnek. 180°-ra előmelegített sütőben sütjük.

Amíg hűl a sütemény, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd mindegyik tetejét lekenjük vele. Díszítésként őrölt pisztáciát, kókuszreszeléket szórhatunk rá.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo