1 kg friss spenót
4 ek. olívaolaj
2 marék nagy szemű bulgur
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
só, bors ízlés szerint
1 kk pirospaprika (ha durvára őrölt török fajtát használunk, akkor többet is elbír)
Elkészítés:
A felhevített olívaolajra rádobjuk az alaposan megmosott spenótleveleket. Gyorsan össze fognak esni és bő levet eresztenek. Megszórjuk a pirospaprikával, sóval és borssal, majd rátesszük a marék bulgurt, az összedarabolt paradicsomot és az összetört fokhagymát. Fedő alatt, víz nélkül kb. 20 percig pároljuk. A spenót gyorsan elkészül, a bulgurt kell kóstolgatni, hogy biztosan puha legyen.
Egyszerű és gyors étel, mi köretként szoktuk enni húsos, sült ételekhez. Pl. egyik kedvencünk a sült hús, hozzá párolt rizs, bulguros spenót és friss idénysaláta.
Jó étvágyat!
2013-01-09
TéDé