Budapesten mutatják be a karcagi kutató új műveit

Dr. Bartha Júlia könyve a török-magyar népi táplálkozás közös vonásait, a juhászat folklórját, a magyarrá lett baskír, Tagán Galimdzsán életútját, a török rokonsági rendszert mutatja be.

Dr. Bartha Júlia Karcagon élő keletkutató Kelet kapuja Tanulmányok a török kultúra köréből című, szeptemberben megjelent könyvét mutatják be a Magyar-Török Baráti Társaság nyilvános, ingyenes rendezvényén november 14, kedden délután öt órától Budapesten, a Nemzetek Házában a VI. kerület, Bajza utca 54. szám alatt.

A kötet a török-magyar népi táplálkozás közös vonásait, a juhászat folklórját, a magyarrá lett baskír, Tagán Galimdzsán életútját, a török rokonsági rendszert mutatja be, de az anatóliai madzsar falvakról, a népi vallásosságról, a kultuszok kialakulásáról és a szerző utóbbi három év tanulmányútjairól szóló jegyzeteibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A rendezvény második részében a Bartha Júlia és meghívott vendégünk, Gősi Vali által közösen készített, a modern török lírai költészetbe kalauzoló versfordításokat rejtő Ezüsthíd című kötettel ismerkedhetnek meg a vendégek Keserűné Ébner Tünde versmondó előadásában. Azok az érdeklődők, akik nem tudnak személyesen részt venni a rendezvényen 16:45-től 17:00-ig online is bekapcsolódhatnak a programba a Google Meet alkalmazás használatával, amennyiben előzetesen belépési linket kérnek az MTBT e-mail címén.

Forrás: www.szoljon.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here