Bayer Leverkusen – Török tréner érkezett

A török Tayfun Korkut lett a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A 42 éves szakember hétfőn a szezon végéig szóló szerződést kötött a német klubbal.

 A korábbi török válogatott futballista már dolgozott hazája válogatottjánál másodedzőként, 2014 és 2015 között a Hannovert irányította, legutóbb pedig a másodosztályú Kaiserslautern együttesénél tevékenykedett.

A gyógyszergyári csapat az elmúlt időszakban nagy hullámvölgybe került. A Bajnokok Ligájában az Atlético Madridtól elszenvedett 4–2-es hazai vereséggel gyakorlatilag elvesztette esélyét a negyeddöntőbe jutásra, a Német Kupából már kiesett, a Bundesligában pedig a tizedik helyre csúszott vissza úgy, hogy 11 pont a hátránya a negyedik, még BL-indulást érő helyen álló Hoffenheim mögött.

A Leverkusen szombaton 6-2-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmundtól, a klub irányítói pedig vasárnap úgy döntöttek, megválnak az eddigi trénertől, Roger Schmidttől.

Rudi Völler sportigazgató elmondta, az új edzővel azt tűzték ki célnak, hogy a következő idényben is a nemzetközi porondon szerepeljenek.

Forrás: nepszava.hu

Kép: www.haberler.com