Az IBUSZ válasza török útjaik előfoglalásai kapcsán

Kép forrása: www.ibusz.hu

Épp a napokban jelentette be az egyik legnagyobb, hazai alapítású, most 120 éves utazási iroda, hogy erősít az idei szezonban a török piacon. Ennek kapcsán látványos török workshopot is tartottak partnereiknek. Tőlük kérdeztük, mennyiben befolyásolja előfoglalásaikat a Törökországból érkező tragikus hírek?

A február 6-ai törökországi és szíriai földrengés híre bejárta az egész világot. Már tízezer felett a halottak száma a Törökország délkeleti részét és Szíria északnyugati területeit sújtó, pusztító földrengések sorozata következtében. Az áldozatok száma azonban sajnos korántsem végleges, minden bizonnyal még emelkedni fog. A most az egész világot foglalkoztató tragédia kapcsán kerestük meg a törökországi ajánlatokkal a hazai piacon jelen lévő egyik nagy utaztatót, az IBUSZ-t, mennyiben befolyásolták a tragikus események előfoglalásaikat?

Válaszukban elmondták, bár valóban növelik idén Törökországba induló útjaik számát, azonban a mostani tragikus események helyszínétől nagyon távol esnek azok a desztinációk, amelyek ajánlataikban szerepelnek, és ezt utasaik is pontosan tudják. Épp ezért semmilyen negatív hatással nem voltak eddig a február 6-ai tragikus események előfoglalásaikra, sikeres előfoglalási akciójuk is folytatódik tovább.

Mint kihangsúlyozták, a 13 év után ismét visszakerült Török Riviérát megcélzó nyaralóprogramjaikat éppúgy nem érintik a földrengés sújtotta események, akárcsak az isztambuli városlátogató programjaikat, akárcsak az általuk meghirdetett törökországi körutazások sem indulnak a török-szír határ felé – ahol a tragédia történt -, így ezeket is időben elindítják.

Forrás: turizmusonline.hu