Alacsony színvonalú mérkőzésen nyert a Zvezda a török bajnok ellen

Kép: wikimedia

Az Európa-liga H-csoportjában a Crvena zvezda 2–1-re legyőzte a Trabzonsport, így megtartotta esélyét a tavaszi folytatásra.

A három ponttal a csoport utolsó helyén álló belgrádiaknak mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy reménykedhessenek még abban, hogy a tavaszt is az európai kupaporondon tölthetik. Ennek ellenére a Trabzonspor kezdte jobban a mérkőzést, de Hamsík lövései rendre célt tévesztettek. A folytatásban a hazaiak is egyre többször odaértek Cakir kapuja elé, azonban az első gól megszerzéséhez a törökök álltak közelebb, a 34. percben Bardi lövése után a kapufán csattant a labda. Hiába a több török lehetőség, a 37. percben a hazaiak szereztek vezetést, Katai 16 méterről vette be Cakir kapuját. Nem sokáig tartott a szerb öröm, a 39. percben ugyanis Bakaszetasz szabadrúgása utat talált a kapuba, egyenlítettek a törökök.

A második félidő álmoskásan kezdődött, az iram az egész játékrészben rendkívül alacsony volt. Az 55. percben Hamsík kapufáját követően megint a törökök jártak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de a 64. percben gyors támadás végén Pesics révén mégis a szerbek találtak be. A folytatásban már egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, így a lefújás után a szerbek második hazai győzelmüknek örülhettek. Az utolsó fordulóban a már biztosan csoportelső Ferencváros mögött óriási harc várható a második továbbjutó és a harmadik, konferencialigát érő helyért. 2–1

Forrás és további információk: www.nemzetisport.hu