A Warner Bros. Discovery bekebelezett egy streamingszolgáltatást

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A Warner már eddig is részvényes volt a vállalatban, most viszont új szintre lépett.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Warner Bros. Discovery és a Paramount Global vezetői összeültek tárgyalni egy esetleges összeolvadásról, eközben viszont a Warner egy másik vonalon is tett lépéseket. Az elmúlt három évben ugyanis a WBD és Törökország első helyi SVOD-szolgáltatása, a BluTV olyan partnerséget kötött, amelynek köszönhetően előbbi a részvények 35%-át megszerezte.

A BluTV 2016-os indulása óta gyors növekedést mutatott mind az eredeti tartalmak gyártásában és a katalógus növelésében is, ami ahhoz vezetett, hogy 2021-ben elindult a platformon a Discovery+. Aztán az HBO tartalmai és gyerekcsatornák következtek, így a BluTV nézőihez is eljutott a Cartoon Network, valamint olyan sorozatok is, mint a The Last of Us, a Trónok harca és a Szex és New York.

Most viszont a következő szintre lépett a két vállalat együttműködése, a Warner Bros. Discovery ugyanis felvásárolta a BluTV-t. Jamie Cooke, a WBD közel-keleti és török régióért felelős igazgatója a követezőket nyilatkozta az akvizíciót megerősítő közleményben:

„Nagyon izgatottan várjuk ezt az új fejezetet. Törökország már több mint 20 éve fontos befektetési terület számunkra, és a BluTV felvásárlásával Törökország első helyi SVOD-játékosával bővül a portfóliónk. A meggyőző török tartalmak és a Warner Bros. Discovery széles műsorválasztékának kombinációja verhetetlen recept a helyi relevanciához és sikerhez. Együtt a török közönségnek a legmeggyőzőbb élményt nyújtjuk, és világszerte kiterjesztjük a török tartalmak elérését.”

Ennek köszönhetően a török sorozatok és filmek hazai rajongói is joggal reménykedhetnek abban, hogy az HBO Maxon keresztül még több ilyen tartalomhoz férhetnek majd hozzá.

Forrás: www.gsplus.hu