A Galata lesz a DVTK utolsó ellenfele?

Miskolc – A héten akár a török sztárcsapattal is összecsaphat a Diósgyőr.

Érdekes hír kelt szárnyra még pénteken este, jelesül az, hogy a török bajnokság előző szezonjának 4. helyezettje, a 2000-ben UEFA Kupa-győztes Galatasaray szombaton (július 8.) a DVTK-val játszik előkészületi összecsapást, mégpedig Győrben. Ezen információt a tegnapelőtti edzőmérkőzésen hivatalosan senki sem erősítette meg, csupán olyan válaszokat kaptunk, hogy ,,Kilencven százalék…”, illetve hogy ,,…ha csak a Galata le nem mondja”. A Tatran elleni összecsapást követően az ez irányú érdeklődésünkre Bódog Tamás, a Diósgyőr szakmai igazgatója az alábbi választ adta:

Bízom benne, hogy az utolsó felkészülési meccset egy erős ellenfél ellen tudjuk játszani, ez még nem fix, de reméljük, hogy a Galatasaray ellen léphetünk pályára. A mérkőzés szombaton lenne, én mindenképpen azt kértem, hogy egy kimondottan komoly ellenféllel találkozzunk. A bajnoki első fordulóban ugyanúgy idegenben fogunk játszani, úgyhogy arra tökéletes felkészülés lenne.”

A Szlovákiában, Somorján edzőtáborozó Galata egyébként tegnap este a másod­osztályba kiesett Gyirmóttal meccselt, amely előtt úgy értesültünk: más magyar csapattal nincs lekötött felkészülési találkozójuk – legalábbis vasárnap még így állt a helyzet. Némileg ide kapcsolódik, hogy az ugyancsak török Trabzonspor tegnap Magyarországra érkezett, Telkiben töltenek nyolc napot, így akár ők is opciók lehetnek, ha a Galatasaray végül nem jön össze.

Folytatás

Forrás: www.boon.hu