A bíró kényelmes bűnbak, de le kéne szokni erről a hozzáállásról

Még halálos fenyegetéseket is kapott Cüneyt Çakır török játékvezető, aki a Manchester United-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn ki merte állítani Luis Nanit, a hazaiak szélsőjét. A bírót a célkeresztbe állító kultúrát ideje lenne felszámoln

Az, hogy Sir Alex Ferguson nem jelent meg a sajtótájékoztatón, valahol érthető. Még az is, hogy a United játékosainak kiadták ukázba, hogy a sajtó képviselőinek egy szót se. Lehet vitatni, hogy ez-e a leghatékonyabb, legelegánsabb PR-módszer a válságkezelésre – nem, messze nem az -, de legalább nem szítja tovább az indulatokat.

Indulatok meg aztán voltak bőven, és most nem arra célzunk, hogy egy vicces kedvű drukker még a rendőrséget is kihívta, mondván, Nani kiállítása bűntény volt. A játékosok is, Ferguson is kishíján felrobbantak, látható volt: a skótról köztudomású, megszállottja a Bajnokok Ligájának – ő maga ismerte ezt be már önéletrajzi könyvében is -, és biztos, hogy pokolian fájt neki, hogy egy ilyen nemes ellenféllel szemben, mint a Real Madrid, így vérzik el csapata, amely 150 percig rendkívül okosan futballozott, és előnyös helyzetbe küzdötte magát.

Részletek

2013-03-08