* 1 pohár héjatlan búza * 1/3 pohár csicseriborsó * 1/3 pohár száraz fehérbab * Két evőkanál rizs * 12 és fél pohár víz * 10 db szárított sárgabarack * 5 db szárított füge * Fél pohár magtalan mazsola * 1 kis méretű narancs * 1 és 2/3 pohár cukor * 2 kanál rózsavíz * 2/3 pohár zúzatlan dió * Fél kisméretű gránátalma Elkészítés: Mossuk meg a búzát, csicseriborsót és száraz babot. Külön-külön áztassuk be a babot és a csicseriborsót egy pohár vízben, a búza és a rizs keverékét két pohár vízben egy éjszakát. A búzához adjunk három pohár vizet és két-két pohár vizet a csicseriborsóhoz és a babhoz, ezután egyenként helyezzük őket főzőlapra. Addig főzzük a búzát, amíg a szemek szét nem esnek és a keményítő ki nem oldódik.
Mossuk meg a szárított gyümölcsöt és másfél pohár vízben áztassuk két óráig. Keverjük össze a megfőzött hozzávalókat és a gyümölcsöt egy edényben, főzzük 15 percig. Hámozzuk meg a narancsot és vágjuk le a felesleget, vágjuk a belső részt 3-4 cm hosszú és 1 cm széles darabokra. A narancsszeleteket 4-5 darabra bontsuk szét. Adjuk hozzá a narancsot a keverékhez és főzzük őket együtt 5 percig.
Wikipedia