Yoğurtlu patlıcan salatası (joghurtos padlizsán saláta) – Szegedi Ági

itthoni 430Hozzávalók:

2-3 db padlizsán
1 nagy pohár natúr joghurt (lehetőleg török vagy görög)
3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
Só, bors

A megmosott padlizsánokat villával megszurkáljuk és forró sütőben megsütjük. Héjukat lehúzzuk, majd villával összetörjük őket.

A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk. Pár percig kevergetve pároljuk.

A fokhagymát összezúzzuk, a joghurthoz adjuk némi só kíséretében. Végül a még langyos padlizsánra öntjük a fokhagymás joghurtot és összekeverjük. Langyosan is, hidegen is fogyaszthatjuk.

Afiyet olsun!

2014-08-07
Szegedi Ági / Türkinfo