4 db tojás
20 dkg spenót
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 szelet pastırma
½ ek. sűrített paradicsom (domates salçası)
2 ek. vaj
só, bors, őrölt pirospaprika
A spenótot sós vízben kissé főzzük meg, majd szűrjük le. Daraboljuk fel, nem túl apróra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze. Vágjuk apró darabokra a pastırmát is.
Tegyük fel egy serpenyőben a vajat melegedni. Dinszteljük meg rajta a vöröshagymát, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Addig kevergessük, míg érződni nem kezd az illata, ekkor adjuk hozzá a sűrített paradicsomot (salçát). Egy-két percig pirítsuk, majd tegyük rá a pastırmát és a spenótot is. Fűszerezzük. A sózással vigyázzunk, nem feltétlenül szükséges, mivel a pastırma sós, és ha salçát használunk, nem sűrített paradicsomot, az is sós lehet. Süssük még egy-két percig.
Legvégül üssük rá a tojásokat, lazán keverjük el, nem kell felverni. Ízlés szerint süssük lágyra vagy keményebbre. Forrón tálaljuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo