3 db padlizsán
4 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Citromlé
Só, bors, kakukkfű, őrölt koriander, őrölt római kömény
A padlizsánokat megmossuk, villával megszurkáljuk, előmelegített, forró sütőben puhára sütjük. Mellé tesszük a paprikákat is, addig sütjük, míg a héjuk kissé szenes lesz.
A paprikákat fedővel lezárt edénybe, vagy nylon zacskóba tesszük, pár perc múlva a héjuk könnyen eltávolítható. Kettévágjuk, magjukat kikaparjuk. A padlizsánokat is meghámozzuk, lesózzuk.
A lila hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A padlizsán által engedett levet leöntjük, húsát felaprítjuk. A paprikát szintén felaprítjuk. Összekeverjük őket, hozzáadjuk a hagymákat, olíva olajat és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
Hús mellé is, előételként is fogyaszthatjuk, én krémfehér sajtot kockáztam rá és pirítósra kenve ettük. Ez csak egy módja a padlizsánsaláta rengetegféle elkészítésének, aminek csak a képzelet szab határt.
Afiyet olsun! 🙂
2013-12-16
Szegedi Ági /Turkinfó