Török rizspuding csokikrém alá bújtatva

Ezt a kis nyalánkságot még két hete készítettem a családnak.Fincsi volt hamar el is fogyott. Egy gyors közvéleménykutatást készítettem, és a fiúk inkább erre szavaztak a süti helyett. Gyorsan megvan, és nem utolsósorban nagyon eteti magát. rizspuding

A török rizspuding receptjét a Nosaltyn találtam a csokikrém pedig az általam már többször készített török csokikrém (Supangle), ami valójában egy igazán ütős csokipuding házilag elkészítve (szintén a Nosaltyról), mindenféle mesterséges színezéktől és adalékanyagtól mentesen.

A rizspuding hozzávalói:

750ml tej

5 dkg rizs

5 ek. cukor(én ezt így édesnek találtam és 3 evőkanállal tettem bele, elég is volt)

1,5 ek. kukoricakeményítő

csipet só

1/2 liter tejben a rizst puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a cukrot a sót és a maradék tejben elkevert keményítőt.Folyamatosan keverve addig főzzük amíg pudingszerű lesz.

4 kis tálkába osztjuk.

Török csokikrém(Supangle) hozzávalói:

1/2 liter tej

10 dkg cukor

5 dkg liszt

2 ek. holland kakaópor

5 dkg vaj

1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki

A hideg tejjel csomómentesre elkeverjük a cukrot, a lisztet és a kakaót.Kézi habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, ekkor a tüzet elzárva hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört étcsokit, majd addig keverjük, míg beleolvadnak a krémbe.

Elosztva ráöntjük a tálkákban várakozó rizspudingra és kihűlésig próbáljuk a családtagokat elhessegetni a tányéroktól.

Én most vékonyra kinyújtott marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítettem.Lehet tejszínhabrózsákkal, csokiforgáccsal, dióval, mogyoróval, kókusszal díszíteni a képzeletünk és az ízlésünk szabja csak a határt.

Hasonló receptek>>>

2013-03-08

http://sutikucko.blogspot.hu