Hozzávalók 4 főre 20 dkg darált marhahús 1 tojás 1 ek zsemlemorzsa 1 dl tejföl 8 dl paradicsomlé 2 dl zöldségerőleves 1 tk búzakeményítő 1 tk mustár 2 tk bazsalikom só bors őrölt paprika
elkészítés A darált húst a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal, paprikával és a mustárral összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle (kb. 30-33 db). A paradicsomlevet és a zöldséglevet felforraljuk. A keményítőt 2 kanál vízzel elkeverjük, és összeforraljuk a levessel. Beletesszük a gombócokat, és kb. 10 percig főzzük. A bazsalikomot és sót a tejfölbe keverjük. A levest tányérokba szedve, 1 kanál tejföllel ízesítjük. Arthemis/nosalty.hu
2011-11-24