8. rész: Különleges csirkehúslevesek II.
Naneli tavuk çorbası (Mentás csirkeleves)
Mivel ehhez a leveshez nem találtam fotót, csak videót, a hitelesség kedvéért ezt is elkészítettem. Nem csalódtam az ízében!
Hozzávalók:
½ csirke
1 pohár joghurt
1 db tojás
2 ek liszt
1 citrom leve
½ csokor menta
1 tk zúzott fokhagyma
Só, bors, kurkuma
A csirkét sós vízben megfőzzük, kicsontozzuk, darabokra szedjük. Négy pohár csirkehúslevet fazékban felteszünk a tűzhelyre. Beletesszük a csirkehús darabokat is, összeforraljuk. Adunk hozzá kurkumát, hogy szép színe és kellemes aromája legyen, valamint a zúzott fokhagymát. Amíg levesünk felforr, a lisztből, joghurtból, citromléből sima habarást készítünk, amit hőkiegyenlítéssel hozzáöntünk. Gyakran kavargatva felforraljuk. Kb. 15 percig főzzük. A mentát finomra vágjuk, a levesbe szórjuk, ekkor adjuk hozzá az őrölt borsot is. Egy utolsó forralás után a levest tálalhatjuk.
Afiyet olsun!
Forrás: migrostv
Sarımsaklı tavuk çorbası (Fokhagymás csirkehúsleves)
Hozzávalók:
15 dkg csont nélküli csirkehús (pl. mell)
2 gerezd fokhagyma
1 tk liszt
1 tk sűrített paradicsom (domates salçası)
2 ek étolaj
1 kk menta
Só
A csirkehúst 5 pohár vízzel egy fazékban feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk. Ha a hús megfőtt, áttesszük egy másik edénybe hűlni. A fokhagymát lereszeljük, vagy összezúzzuk, egy fazékban 1 ek olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd két-három keverés után meghintjük egy evőkanálnyi liszttel. Amikor már érződik az illata, felöntjük a kihűlt csirkehúslével. Fűszerezzük a mentával és felforraljuk. Amint elkezd forrni, beletesszük a csirkehúst. Kis lángon (fokozaton) még öt percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Afiyet olsun!
Forrás: kadincatarifler.com
Szegedi Ági / Türkinfo
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 7.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 6.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 5.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 4.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 3.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 2.
Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 1.