Kuru fasulye ezmesi (Szárazbab-püré) (meze)

Hozzávalók:kuru-fasulye-ezmesi

1 pohár szárazbab
1 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
Ízlés szerint őrölt bors, őrölt piros paprika, só

A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap átmossuk, lecsepegtetjük. Egy edényben felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára főzzük. A megfőtt babról eltávolítjuk a héját és tálba tesszük. Kézi mixerrel pürésítjük. Zúzott fokhagymával, olívaolajjal, őrölt borssal és sóval összekeverjük. Tálalótálkába tesszük, tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük őrölt pirospaprikával.

Afiyet olsun!

Forrás: www.yemek-tarifleri.com

Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo