Visszavágott a török csapat, búcsúzott a Sepsi-SIC

Az utolsó szünetben még egyenlőt mutatott az eredményjelző, de a záró játékrészben alulmaradt a háromszéki együttes, és ezzel búcsúzott a női kosárlabda Európa Kupa idei sorozatától.

Törökországban, a Mersin BSB otthonában lépett pályára szerdán a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC. Zoran Mikes tanítványainak mindenképp győzelemre volt szükségük, hogy esélyük maradjon a továbblépésre. November 1-jén hazai pályán a háromszékiek 87–70-re verték a Mersin BSB-t, ezt nem sikerült megismételni a Földközi-tenger partján fekvő városban.

Szorosan alakult az első negyed, felváltva vezettek a csapatok. Félidőre egy kicsit elhúztak a hazaiak, de ezt a harmadik játékrészben ledolgozta a Sepsi-SIC, és egyenlő állással várták a mindent eldöntő utolsó negyedet. A záró felvonásban már csak „egy csapat volt a pályán”, ugyanis a vendégeknek semmi nem jött össze. Egymás után maradtak ki a távoli és közeli próbálkozások, a törökök pedig fokozatosan növelték a különbséget. Öt perccel a meccs vége előtt már tízzel vezettek (61–51), és ezt a különbséget meg is őrizték: 71–61-re nyert a Mersin BSB.

Érdekesség, hogy a vendégek tíz alkalommal próbáltak meg pontot szerezni a félkörön kívülről, de egyszer sem landolt a labda a gyűrűben. A hazaiak 26 alkalommal próbálkoztak hárompontossal, ebből tíz célba ért. Kudarcával a Sepsi-SIC biztosan búcsúzik a sorozattól, a továbbjutást érő második helyre már nem tud pályázni, a másik török együttes, az Ormanspor két ponttal előzi meg az utolsó forduló előtt.

Még egy meccset le kell játsszanak a háromszékiek, december 13-án, csütörtökön épp az Ormansport fogadják.

Előtte viszont lesz még egy román bajnoki találkozójuk, vasárnap 19 órakor a sereghajtó Kolozsvári Universitateát látják vendégül.

Női kosárlabda, Európa Kupa, D csoport, 5. forduló: Mersin BSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 71–61 (18–16, 17–14, 12–17, 24–14) Mersin BSB: Walker 24 (3×3), Mitchell 17 (2×3), Cado 16 (4×3), Petronyte 11, Talay 3. Játszott még: Cigi és Yalcin. Cserék: G. Karatas, O. Karatas, Kaya, Korkmaz. Edző: Osman Olcay Orak. Sepsi-SIC: Whitted 20, Gödri-Părău 19, Slamova 10, Higgins 8, Solopova 4. Játszott még: Ghizilă és Nagy. Cserék: Demeter, Kovács, Sipos. Edző: Zoran Mikes.

Forrás és további eredmények: szekelyhon.ro