Visszatérhet Törökországba a magyar válogatott alapembere

szalai

Kép forrása: twitter

Korábbi csapata, a Fenerbahce nagy riválisa, a Galatasaray szerződtetheti Szalai Attilát a Hoffenheimtől a nyári Európa-bajnokság után.

Kár szépíteni, nem úgy sikerült a németországi kaland Szalai Attilának, ahogy azt eltervezte. A válogatott labdarúgót tavaly nyáron szerződtette a török Fenerbahcétől a Bundesliga első osztályában szereplő TSG 1899 Hoffenheim. A magyar hátvéd nem tudta beverekedni magát a kék-fehéreknél a kezdőcsapatba, csak nagyon kevés lehetőséget kapott, ezért kölcsönadták őt a szintén első osztályú Freiburgnak, ám a helyzete ott sem sokat változott, főleg csereként lépett néhányszor pályára ott is. A nyári Európa-bajnokság után a Hoffenheimmel kell elkezdenie a felkészülést Szalainak, de könnyen lehet, hogy elengedik, s a bajnokság kezdetére új csapata lesz.

Török sajtóhírek szerint a 26 éves védőt megpróbálja megszerezni a török első osztályban éllovas Galatasaray. Azt állítják, hogy Davinson Sanchez és Victor Nelsson is távozik a nyáron az isztambuliaktól, akik emiatt új védőket szeretnének szerződtetni. Szalai a német élvonalban összesen mindössze 8 meccsen 435 percet játszhatott ebben az idényben; ősszel a Hoffenheimban, tavasszal pedig a Freiburgban.

A balhátvédként és középhátvédként is bevethető Szalai jelenlegi piaci értéke 6 millió euró,

de a Galata állítólag első körben kölcsönben, vételi opcióval szeretné megszerezni a magyar válogatott labdarúgót – írja a Csakfoci.hu.

Mint ismert, Szalai Attila már futballozott Törökországban, tavaly két és fél évet követően, 117 tétmérkőzés után hagyta ott a Fenerbahcét, amely a Galatasaray ősi riválisának számít. Azt még nem tudni, ki lesz az idén a Super Ligben az első, a bajnoki cím sorsa a Fener és a Galata között dől el. A záróforduló előtt három pont a Galatasaray előnye, amelynek a döntetlen is elég vasárnap a Konyaspor otthonában az aranyéremhez.

Forrás: mandiner.hu