Váratlan helyről érte kemény támadás az Európai Uniót

Forrás: commons.wikimedia.org

Erdogan provokatívnak nevezte a Nyugat Oroszországgal szembeni politikáját, az Ukrajnának küldött fegyvereket pedig haszontalan szemétnek.

„Nyíltan kijelentem, hogy a Nyugat álláspontja az Oroszország és Ukrajna közötti háborúval kapcsolatban téves. Mert vannak a Nyugatnak olyan akciói, amelyek a felek provokációján alapulnak. Katonai támogatást nyújtanak. Valójában azonban valamennyi fegyver – amit Ukrajnába küldenek – fémhulladék” – mondta a török elnök.

HOZZÁTETTE, HOGY TÖRÖKORSZÁG KIEGYENSÚLYOZOTT POLITIKÁT FOLYTAT UKRAJNÁVAL ÉS OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN, ÉS TÁMOGATJA A MIELŐBBI TŰZSZÜNETET.

„Meg lehet állapítani hogy jelenleg az egyik fél győz? Nem! Ennek a háborúnak nincsenek győztesei, de sok vesztese van. Rengeteg ember hal meg, és nem helyénvaló a konfliktust pénzügyi oldalról megközelíteni” – hangsúlyozta Erdogan.

Megemlítette az európai gázproblémákat is:

OROSZORSZÁG LEÁLLÍTOTTA A GÁZSZÁLLÍTÁSOKAT, ÉS A REZSIÁRAK AZ EGEKBE SZÖKTEK. MOST AZ EURÓPAI ORSZÁGOKBAN MINDENÜTT KERESIK A MÓDJÁT, HOGYAN LEHET ÁTVÉSZELNI A TÉLI IDŐSZAKOT. MIÉRT NEM GONDOLTAK ERRE KORÁBBAN? HISZEN OROSZORSZÁG KEZÉBEN FONTOS ERŐFORRÁS VAN – mondta a török elnök.

Forrás: www.origo.hu