Régi házakat alakítanak át szállodákká Şanlıurfában

Şanlıurfa tartományban több történelmi épület is található. A város ezek közül többet is hotellé alakít, hogy a térségbe érkező turistákat el tudják szállásolni.

Amióta Göbekli Tepe felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára, és tavaly év végén a kormány 2019-et Göbekli Tepe évévé nyilvánította, egyre több turista érkezik a tartományba, ezért van szükség több szálláshelyre.

A Şanlıurfai Kulturális és Turisztikai Igazgatóság adatai szerint az elmúlt 4 évben a látogatók száma közel kétszeresére nőtt, idén egymilliónál is több vendégre számítanak.

Bár a turisztikai szezon még el sem kezdődött, januárban és februárban közel 200 000 helyi és külföldi turista kereste fel Şanlıurfát.

A régió szállodái már most megteltek a tavaszi hónapokra, és sokan vannak még, akik jelezték, hogy szeretnének ide ellátogatni. Ezért döntött úgy a város vezetése, hogy a történelmi épületeket felújítják, és kisebb hotelekké alakítják át, így oldva meg a szálláshelyek hiányát.

A város eddig 11 épületet hozott helyre a népszerű Balıklıgöl, vagyis a Szent halastó körül, így a vendégek ilyen történelmi jelentőségű helyen szállhatnak meg.

A történelmi épületek mellett folyamatosan újítják fel a bazárokat, fogadókat, utcákat, mecseteket és sírhelyeket is, hogy a térségbe érkező turisták Göbekli Tepe megtekintésén túl ezeket a helyeket is régi fényükben csodálhassák meg.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here