Űrtáborban járt a félegyházi diák

Kép forrása: www.pxfuel.com

Tizenhárom évesen már megjárta a NASA törökországi űrtáborát Csikós Zóra, a Móra Ferenc Gimnázium diákja. A világűr iránt érdeklő fiatallal élményeiről és jövőbeli terveiről beszélgettünk.

Hat napot töltött a törökországi Space Camp táborban Csikós Zóra, a Móra Ferenc Gimnázium 8. osztályos tanulója. A fiatal tehetség pályázat útján nyerte el a külföldi tanulmányutat. – Elvárás volt a folyékony angol nyelvtudás, a természettudományos tárgyak iránti érdeklődés és az elért tanulmányi, szakmai eredmények.

Hét éve tanulok angolul, napi szinten olvasok angol nyelvű honlapokat, például a nasa.gov és a space.com oldalakat. Így a nyelvtudásomat, a szókincsemet és a nyelvhelyességi képességeimet is folyamatosan fejleszteni tudom. Tavaly a svédországi Lundi Egyetemen hallgattam csillagászatról, világűrről szóló előadásokat, és részt vettem az ottani Természettudományi Tanszék által szervezett gyakorlaton. Magyarországon pedig a Piszkéstetői Obszervatóriumba látogattunk el az osztályommal, ahol a meteorokkal és egy Schmidt-teleszkóppal is megismerkedtem – fogalmazott Zóra.

A csillagászat iránt érdeklődő fiataltól azt is megtudtuk, hogy augusztus 27. és szeptember 2. között a törökországi Gökem Space and Aviation Education Center (GUHEM)-ben tartották a tábort. Ez az első interaktív világűr témájú központ Törökországban, amely minden generáció számára szórakozási és tanulási lehetőséget nyújt, több mint 150 különböző virtuális kiállítási tárggyal.

Folytatás

Forrás: felegyhazikozlony.eu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here