TÜRKÍZ: az Édesanyám sebhelye című film az Uránia moziban

Az Uránia Filmszínház 2020. augusztus 26. – 2020. szeptember 15. között rendezi meg a TÜRKÍZ – KÓSTOLÓ A TÜRK NÉPEK KORTÁRS FILMJEIBŐL című vetítéssorozatot. Napról napra egy-egy filmcsemegét nézhetnek meg a mozirajongók.

A függetlenné vált közép-ázsiai türk országok (Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán) és oroszországi türk régiók (Tatarsztán, Jakutföld) kiemelkedő kortárs filmjeivel kínál utazást ebbe a sajátos, izgalmas kultúrájú térségbe. Minden filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek.

2020. szeptember 15-én egy török film látható a sorozatban, melynek címe: Édesanyám sebhelye (Annemin yarası). Egy igaz történetet dolgoztak fel a filmdrámában, melyet nagyon tehetséges színészek alakításai tesznek feledhetetlenné.

A történet: Salih a boszniai háborúban elszakad szüleitől. 18 évesen kikerül az árvaházból, és megpróbálja kideríteni, mi történt a családjával. Kiderül, hogy apja egy szerb katona, aki annak idején megerőszakolta édesanyját. Salih elhatározza, megkeresi apját, hogy bosszút álljon rajta.

Sok magyar néző kedvencei láthatók ebben a filmben: Nermát Belçim Bilgin (Sadece Sen, Kelebeğin Rüyası, Aşk Tesadüfleri Sever), Borislavot Ozan Güven (Fi, Babil), Mirsadot Okan Yalabik (Hakan: Muhafız) alakítja, Salih Bora Akkaş és Marija szerepében Meryem Uzerli (Szulejmán – Muhteşem Yüzyıl) látható.

Irány a mozi!

Forrás: az Uránia Nemzeti Filmszínház holnapja, ahol jegyváltásra is lehetőség van.

 

Erdem Éva – Türkinfo