Turistákat küldtek el Palicsról, mert azt hitték, migránsok

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A belga Peter Verbrecken és törökországi barátja Belgrádba látogattak, majd mivel elhatározták, hogy Vajdaságot is körbeutazzák, autót béreltek, és Szabadka felé vették az irányt. Az éjszakát Palicson töltötték.

Reggel a barátom kiment cigarettázni, majd nem sokkal később valaki a recepcióról bekopogott hozzám, és azt mondta, hogy itt vannak a rendőrök és elviszik a barátomat– mondta Peter Verbrecken az N1-nek. Mint mondta, amikor a rendőrök megtudták, hogy a török állampolgár nincs egyedül, hozzá is bekopogtak az apartmanba.

Azt mondták a barátomnak, hogy ne legyen itt, menjen haza. Elmagyarázták, hogy gond van a határon a migránsokkal, és lehetséges, hogy ő is migráns, mivel Törökországból származik, és mindenki, tehát ő is menjen vissza délre – foglalta össze a belga állampolgár, aki mint mondta, szívesen utazik, akár az Európai Unión kívülre is, de ilyen élményben még nem volt része.

Annak ellenére, hogy turistákról volt szó, és minden irattal, szállással, hazájukba szóló jegyekkel, bérelt autóval rendelkeztek, a belügyminisztérium szabadkai munkatársai nem voltak megértőek, Verbrecken szerint öt percet kaptak arra, hogy elinduljanak.

Folytatás

Forrás: szmsz.press