Trükkök egy török gyomor magyaros meghódítására

konyha2Kijelenthetem, hogy az “én törököm” nem finnyás alkat, de azért megvannak a maga nüanszai és kellett néhány cselhez folyamodni, hogy a magyar konyha még szélesebb változatát be tudjam vonni a mindennapjainkba. Lehetett volna legyinteni, hogy ha nem hát nem, na de nem úgy van az, az ember kitartóan próbálkozik.

Szerencsére a török azért enni szeret, elég válogatni az itt létező megannyi gasztronómiai irányzat közül, legyen az a régiókra jellemző konyha, gyorskaják, halas fogások, a jó öreg kebap felsorolhatatlan változatai vagy épp a cukros-szirupos édességeik. Igazi “keyif-lények” (a keyif-ről korábban már írtam), olyan kevés elég a lelküknek, hogy néhány percre, órára az élvezetek nagy magasságába emelkedjenek és feltöltődve térjenek vissza a hétköznapi mókuskerékbe.

Tovább