Törököt fogtak a törökök?

fifa-15-turkish-league-announce_656x369Másfél hete külön kis beharangozót szenteltünk a török labdarúgó-bajnokság nyitányának, egyrészt az oda érkezett sztárok, másrészt Dzsudzsák Balázs miatt. Két forduló elteltével megnéztük, kivel fogtak törököt, s ki vált be a Süper Ligben.

Samuel Eto’o, Robin van Persie, Lukas Podolski, Mario Gomez, Nani, Ricardo Quaresma, s a sorba nyilván magunk miatt is vegyük bele Dzsudzsák Balázst – komoly kvalitású futballisták lepték el a török pontvadászatot; a helyi klubok több mint hatvanmillió eurót költöttek rájuk és a többi érkezőre a nyár folyamán. Ehhez képest jelenleg nem a legtöbb pénzt elverő hagyományos helyi menő klubok (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas) egyike, hanem a tavaly mindössze tizenharma Kasimpasa vezeti a tabellát a két mérkőzés után szintén százszázalékos Antalyaspor és Trabzonspor előtt.

Honfitársunk, Dzsudzsák Balázs némileg meglepő átigazolása után a legutóbb 6. Bursaspor soraiban egy meccsen jutott túl, s bár korábbi moszkvai mellőzése ellenére nem játszott rosszul, csapata egy hajrában kapott találattal 1-0-ra alulmaradt otthon a Gaziantepspor ellen. A bursai gárda három pont nélküli sortársával együtt szerénykedik a tabella alvégén, egyedüliként még képtelen volt gólt szerezni.

Ennél (is) nagyobb meglepetés a Galatasaray vergődése – egyetlen pont, 13. hely. A bajnoki és kupacímvédő fő fogásának Lukas Podolski számított az átigazolási szezonban, a lengyel születésű, 125-szörös német válogatott játékos törökországi premierjén egyenlítő gólt lőtt a Sivaspor hálójába, ám másodszor már nem tudta megakadályozni az újonc Osmanlispor elleni 2-1-es hazai vereséget. Persze a már ott lévő kiválóságok közül Fernando Muslera kapus, a még mindig 15 millió eurót érő Wesley Sneijder, vagy épp Burak Yilmaz is csak vergődik.

A cikk folytatása>>>

napigazdasag.hu