Törökország földrengés sújtotta területeiről érkeztek gyerekek az atlétikai vb-re

Törökország földrengés sújtotta területeiről érkeztek fiatal sportolók a budapesti atlétikai világbajnokságra. A Törökországból érkezett gyerekek élőben szurkolhatnak a világ minden tájáról ideérkező atlétáknak kedden és szerdán.

Kép: T.C. Budapeşte Büyükelçiliği/Turkish Embassy in Budapest  (Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége) Facebook oldala

A 7,8 tizedes erősségű földmozgás Törökország több városában óriási pusztítást hagyott maga után. Több tízezer emberéletet követelt a katasztrófa.

Az elsők között érkeztek meg a magyar mentők, köztük a HUNOR mentőcsapat is a földrengés sújtotta térségbe. Keresőkutyákkal kezdték meg az embert próbáló munkát. Versenyt futva az idővel, egy hétig kutattak túlélők után.

Volt, hogy egy emberért 16 órát is küzdöttek. A magyar mentők több ember, köztük gyermekek életét is megmentették.

Több mint hat hónappal a tragédia után is van még olyan város Törökországban, ahol jelenleg is zajlik az újjáépítés.

„A földrengés egy nagyon nagy területet érintett. Ezt nem lehet egyik napról a másikra újra felépíteni. A legjobban érintett városban, Hatayban még mindig tart az összeomlott épületek elhordása és az újjáépítés” – mondta Törökország budapesti nagykövete, aki ezúttal is köszönetet mondott hazánknak a földrengés utáni azonnali segítségnyújtásért.

Kedden huszonhárom gyerek érkezett Magyarországra Törökországból a földrengés sújtotta térségekből.

Folytatás és videó hirado.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here