Törökország ellen kezdheti meg a magyar válogatott felkészülését a foci Eb-re

Kép forrása: instagram

Négy mérkőzést is játszik a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokság előtt, amely a tornára való felkészülést biztosítja – jelentette be Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sporton. Két mérkőzésre március végén, a másik két találkozóra pedig közvetlenül a júniusban kezdődő kontinensviadal előtt kerül sor.

„Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél, és itthon fogunk játszani” – mondta Csányi Sándor az M4 Sportnak.

A törökök tavaly megverték Horvátországot és Németországot is, míg a koszovóiak a leendő csoportrivális Svájccal kétszer is döntetlent játszottak a selejtezőben.

„Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat – és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában” – foglalta össze az MLSZ vezetője.

A magyar válogatott 1985 után először jutott ki világversenyre egyenes ágon, köszönhetően a veretlenül végigjátszott Eb-selejtezőnek, ráadásul a teljes 2023-as naptári évet sikerült vereség nélkül abszolválni Marco Rossi csapatának. Csányi Sándor elmondta, Rossi kitölti 2026. január 1-ig szóló szerződését, így a válogatott élén marad az Európa-bajnokság után is.
A magyar válogatott felkészülési mérkőzései a 2024-es Eb előtt
(a pontos időpontokról az MLSZ később ad tájékoztatást)

Magyarország–Törökország : március vége, Puskás Aréna

Magyarország–Koszovó : március vége, Puskás Aréna

Írország–Magyarország : június eleje, Írország

Magyarország–Málta : június eleje, Groupama Aréna (vagy egy vidéki nagyváros)

Forrás: hirado.hu