Török társelnök a Nemzetközi Ügyvédi Kamarai Egyesületben

Sıdıka Baysal ügyvédnőt választották meg a Nemzetközi Ügyvédi Kamarai Egyesület társelnökének, ezzel első törökként töltheti be ezt a posztot. Két éven át fog dolgozni emberi jogi területen, és egyúttal Törökországot képviseli az egyesületben.

IBA – INTERNATIONAL BAR ASSOCIATION (Nemzetközi Ügyvédi Kamarai Egyesület) bemutatása a Magyar Ügyvédi Kamara által: 1947-ben alakult 34 ügyvédi kamara részvételével New Yorkban, jelenleg a székhelye Londonban van. Az IBA befolyással bír a nemzetközi jogi reformokra és körvonalazza a jogi szakma jövőjét. Tagszervezetei a világ minden részéről származnak.

Mostanra a szervezetnek 170 országból vannak tagjai, 195 ügyvédi kamarát, összesen 80.000 egyéni taggal egyesít. Sıdıka Baysal 11 éve tag, évekig az USA-ban, Dubaiban, Kínában és Dél-Koreában, illetve Angliában képviselte ügyfeleit.

A jogásznő az Ankarai Egyetem jogi karán diplomázott, majd a London Guildhall University nemzetközi jogász képzésében vett részt. A Who’s Who Legal listáján mint Törökország telekommunikációs, IT, és média jogi szakértője szerepel.

Erdem Éva – Türkinfo