Török csapatot kapott az Európa Kupában a Szekszárd

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) csütörtökön délután elkészítette az Európa Kupa negyeddöntőjének sorsolását, melyen kiderült, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd a török Galatasaray együttesét kapta ellenfélül.

Mint arról korábban beszámoltunk, miután a FIBA európai végrehajtó bizottsága kizárta az Euroliga küzdelmeiből az orosz csapatokat. A szekszárdi klub a címvédő Jekatyerinburg és a Moszkva kiesésével két helyet is előre lépve, végül a hatodik helyen zárt a csoportban, így a második számú kupasorozatban folytathatják szereplésüket Djokics Zseljko tanítványai.

Hasonlóan járt az Atomerőmű KSC ellenfele, a Galatasaray is, mely öt győzelemmel és kilenc vereséggel ugyan csak hetedik lett csoportjában, de a kurszkiak kizárásával egy pozíciót előre lépve meghosszabbodott a klub nemzetközi szereplése. A török csapat keretében négy légiós szerepel, köztük a januárban érkező, az amerikai válogatottal nyáron 3×3-as olimpiai bajnoki címet szerző Kelsey Plum és a szerb Tina Krajisnik (16,9 pontot és 8,9 lepattanót átlagolt a csoportkör során), aki a Sopron Basket játékosaként évekig borsot tört a szekszárdiak orra alá.

A párharc első mérkőzését Szekszárdon játsszák március 9-én vagy 10-én, a visszavágóra pedig 17-én vagy 18-án Isztambulban kerül sor.

A negyeddöntő további párosítása: Tango Bourges (francia)–Basket Landes (francia), Valencia BC (spanyol)–Umana Reyer Venezia (olasz), CBK Mersin Yenisehir Bld (török)–LDLC ASVEL Feminin (francia).

A Final Fourt április 5-én és 7-én rendezik később kijelölt helyszínen.

Forrás: www.teol.hu