Tizenegy nap a török táborban – korántsem pihenéssel töltötték az időt

Nyíregyháza – Ketten képviselték Szabolcs-Szatmár-Bereget az országos elit játékvezetők edzőtáborában.

Februárban már a bajnoki pontokért szállnak harcba a csapatok a labdarúgó élvonalban. Nem csak az együttesek zöme választotta az ideális klímát a felkészülés helyszínéül, hanem az országos elit játékvezetők is. Hűen a hagyományokhoz, az idén is a Titanic Deluxe Belek volt a főhadiszállásuk, ahol optimális körülmények között tölthettek el tizenegy tartalmas napot.

– Amióta az MLSZ JB Törökországban rendezi meg a téli edzőtábort, minden évben ott lehettem én is. Az idei azért volt különleges számomra, mert az életkorom miatt az esztendő végén befejezem a pályafutásomat – közölte Takács János, aki ősszel az NB I-es mérkőzéseken alapvonali játékvezetőként kapott sokszor szerepet, többek között a Ferencváros–Újpest derbin is. – Dr. Sáfár Sándor és Horváth Dávid erőnléti edzései maximális elérték a céljukat. A jól felépített napi két tréningen egyaránt fejlesztettük az állóképességet, a gyorsaságot, és kiemelt szerepet kapott a nyújtás. Emellett minden nap elemeztük az aktuális bajnokság tanulságos szituációit.

A leveleki játékvezető mellett az edzőtábor résztvevője volt a nyíregyházi Karakó Ferenc is. Immár ez lesz a második esztendő, amit FIFA-bíróként kezd el. Tavaly egyebek mellett Európa Liga-selejtezőt vezetett, tartalék-játékvezető volt világbajnoki kvalifikációs mérkőzéseken. Amióta hazatértek a tizenegy napos törökországi összetartásból, egyénileg hajtják végre a központilag előírt edzéseket, hamarosan pedig az országos keret edzőtáborában folytatják a minél hatékonyabb felkészülést a tavaszi szezonra.

Forrás: www.szon.hu