Talán nem kerül a karrierjébe minden idők legnagyobb BL-hibája

A Real Madrid simán verte a Romát idegenben kedd este, 0-2, nyerte a csoportot, nincs itt semmi látnivaló, gondolhatja, aki az eredményre néz. Ha csak a második félidőt tekintjük, így is van, az olaszok esélytelenek voltak a félelmetesen kontrázó, a hibákra lecsapó, hajszálpontos spanyolok ellen. Minden más lehetett volna viszont, ha a Roma vezet a félidőben 1-0-ra.

Ugyanis nemhogy vezethetett volna, de vezetnie kellett volna. Az első félidő hosszabbításában, annak második percének végén Cengiz Ündernek a kapuba kellett volna találnia.

Zaniolo nyomasztotta a szögletzászlónál Carvajalt, aki sarokkal próbálta megjátszani Varane-t, csak a francia világbajnok erre nem számított, így a római támadó lefordult róla, és mehetett a tizenhatos felé. Zaniolo remekül mérte fel a helyzetet, azonnal középre gurított, méghozzá tökéletesen, se a két védő, se a kapus nem érhette el a labdát. Cengiz jól is érkezett a hosszún, a labda laposan gurult feléje az ötösön belül, Courtois kapus feküdt, hogy mennyire verve volt, az a másik kaputól készített felvételeken látszik.

A török támadó kifordította bal belsőjét, az ügyesebbik lábát, majd fölé rúgta a labdát.

Tényleg kihagyta a kihagyhatatlant. Di Francesco edző földhöz vágott egy vizespalackot, Florenzi az összeomló Ündert vigasztalta, a Roma 0-0-val ment szünetre.

Aztán tök simán elbukta a meccset.

Ünder 21 éves, múlt nyáron igazolta a Roma, nemhogy a török futball, de a világ egyik legtehetségesebb játékosa – bizonyította ezt már ebben a szezonban is.
Csak remélni lehet, hogy túlteszi magát a történteken. Erre szerencsére jó esély van, ugyanis a Roma a vereség ellenére továbbjutott. (Közvetlenül a kezdés előtt tudták meg ezt, ahogy a Real is.) Azaz megvan a tavaszi nyolcaddöntő, lehet javítani.

Forrás: index.hu