Süper Lig: a Galatasaray nyerte meg az isztambuli derbit

Kép forrása: AFP

Hiába szépített a végén, egyenlíteni már nem tudott a Besiktas, így 2–1-re kikapott a Galatasaray otthonában a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 29. fordulójában.

A házigazda már a 22. percben előnybe került Kerem Aktürkoglu góljával, nevezett tíz perccel később ismét betalált, ráadásul mindkét gólnál Mosztafa Mohamed készített elő.

A folytatásban a Besiktas többet birtokolta a labdát, helyzeteket azonban a Galatasaray tudott kialakítani. Sokáig úgy tűnt, hogy Aktürkoglu már a 32. percben beállította a végeredményt, de a 85. percben Ridvan Yilmaz révén szépíteni tudott a vendégegyüttes. A hosszabbítás harmadik percében aztán még volt egy tizenegyesgyanús szituáció Cyle Larin esését követően, de az egyenlítés nem sikerült a Besiktasnak, így 2–1-re a Galatasaray nyerte meg a rangadót.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Barcelonában 0–0-s döntetlent játszó Galatasaray ezzel a sikerrel a 11. helyre jött fel a tabellán, de még így is kilenc ponttal elmarad az európai kupaindulást érő negyedik helytől.

TÖRÖK SÜPER LIG
29. FORDULÓ
Galatasaray–Besiktas 2–1 (Aktürkoglu 22., 32., ill. R. Yilmaz 85.)

Forrás: www.nemzetisport.hu / youtube