Sült padlizsán joghurtmártással

yogurtlu-kabak-ve-patlican-kizartmasi-fotografi-14 padlizsán 4 dl joghurt 1-2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 1 csokor petrezselyem olaj a sütéshez A megmosott padlizsánok szárát levágom, és hosszában csíkosra hámozom. Hosszában felszeletelem – 4-5 mm vastagon – és forró olajban aranybarnára sütöm. Papírtörülközőre szedem. A fokhagymát sóval szétnyomom, és a joghurtba keverem. A tálra rendezett padlizsánszeleteket leöntöm a fokhagymás joghurttal, kevés pirospaprikát szórok rá, és sok friss petrezselyemzöldet szórom meg. Joghurtmártás helyett friss paradicsomból apróra vágott hagymával, fokhagymával főzött, sóval-borssal fűszerezett meleg mártással is finom.
Canan