Konstantinápoly meghódításáról szóló új török sorozat érkezik

Pár napja jelent meg az előzetese annak a Netflix minisorozatnak, mely 6 részben dolgozza fel Konstantinápoly meghódítását. A sorozat címe Rise of Empires: Ottoman, magyarul Az Oszmán Birodalom felemelkedése címen található. A film premierje 2020. január 24., műfaja: dokumentum-történelmi sorozatot, mely jelzi, hogy különleges produkcióról van szó.

A sorozat azt a történelmi időszakot dolgozza fel, amikor II. Mehmed, ismertebb nevén: Hódító (Fatih) Mehmed – az Oszmán Birodalom hetedik szultánja – megtámadja a Bizánci Birodalom fővárosát, Konstantinápolyt. Ez a hadjárat évszázadokra meghatározza a történelem alakulását.

A történelmi filmet Emre Şahin rendezte, forgatókönyvét Prof. Dr. Celal Şengör egyetemi professzor – mely garantálja a történelmi hűséget – és Emrah Safa Gürkan írta. A szereplők között török és külföldi nevek is felbukkannak.

forrás: bbc.com

Az egyik főszerepet Tuba Büyüküstün játssza, akit a magyar nézők is jól ismerhetnek, például a Bosszú vagy szerelem (Cesur ve Güzel) című sorozatból. Láthatjuk Birkan Sokullut is, akit pedig a Szerelemben, háborúban (Kurt Seyit ve Sura) sorozat Petrojaként ismerünk. A filmben szerepel továbbá az a Charles Dance is, aki a Trónok harca Tywin Lannisterét alakította.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here