Bemutatjuk a Magyarországra érkező új sorozatot: Çarpışma

2019. június 10-től minden hétköznap 19:35-től az RTL Klub képernyőjén látható a Çarpışma (Megtörve) című török sorozat.

A sorozatot 2018 ősze óta, csütörtök esténként vetítették Törökországban a Show Tv-n és 2019. május 30-án adták a 24., egyben záróepizódot.

Bevallom őszintén, ez engem elszomorít. Ugyanis az első epizód óta követem az eseményeket, és rajongója vagyok a szériának. Két közeli baráton kívül azonban nincs az ismeretségi körömben, aki szintén nézi. Ez is jelzi a gyenge nézettséget, mert, ha egy sorozatról a törökországi társasági életben nem beszélnek, akkor az nem is sikeres. Ennek ellenére mindenkit arra biztatok: fogjon csak bele, és nem fogja megbánni.

Miért jó ez a sorozat? Részben a nagyon erős szereplőgárda miatt, amelynek tagjait lent mutatjuk be. Nagyon izgalmas maffia-rendőr történetről van szó, és persze elmaradhatatlanok a szerelmi szálak. Részről részre építkező történet, amelyben időnként a szereplők gyerek- vagy fiatalkoráig mehetünk vissza az időben. Nagyon fontos erőssége a történetnek, hogy az ember gyarlóságát, sőt velejéig való romlottságát mutatja be. Mivel még nem vetítették a befejező epizódot, nem tudjuk, hogy végül a jó vagy a rossz kerekedik-e felül.

Kinek ajánlom megnézésre? Aki hisz a véletlenek erejében, aki szereti az izgalmakat, akinek fontos, hogy egy film vagy sorozat karakterei erősek és fejlődőképesek legyenek, és legfőképpen annak, aki értékeli, ha egy filmben elgondolkodtató párbeszédek hangzanak el. Nem hagyhatom ki, hogy megemlítsem: annak, aki kedvelte az  İçerde (Belül) című török sorozatot, mert annak biztosan ez is tetszeni fog.

A négy főszereplőt már ismerhetik a magyar nézők más teleregényekből is.

Kıvanç Tatlıtuğ (Bosszú vagy szerelem; Szerelemben, háborúban) alakítja a főszereplő rendőrt. A történet első részében egy családi tragédiát kell átélnie, és a bosszúvágy végig mozgatórugója az eseményeknek.

Gyermekkori barátját Elçin Sangu alakítja, akit legtöbben a Kiralık Aşk Defnéjeként vagy a Szerelemben, háborúban Güzidejeként ismernek.

Nem kevésbé ismerős a magyar nézőknek Melisa Asli Pamuk, akit a Végtelen szerelemben Asu, a Szerelemben, háborúban pedig Ayşe szerepében láthattuk. Itt egy ügyvédnőt alakít, aki mindig az igazságot és a becsületet tartja szem előtt munkája során.

A negyedik főszereplő a nem túl jómódú közegből, ráadásul őt nem támogató családi és baráti körből érkezik. Alperen Duymaz alakítja, akinek szintén van már három másik sorozat a szakmai múltjában.

A négy főszereplő között lévő kapcsolatról szándékosan nem írok, mert az sokat árulna el a történetről.

Ki kell emelni még az ötödik fontos karaktert, Onur Saylak által alakított Veli Cevher maffiatag szerepét. Garantálom, hogy mindenki kedvence lesz a karakter, annak ellenére, hogy eleinte nem fogjuk kedvelni a történések miatt. Több díjjal rendelkező színészről van szó, sőt forgatókönyvíróként is dolgozik. Tökéletesen hozza szerepét.

Rendőrfőnökként velünk van még Erkan Can (Piszkos pénz, tiszta szerelem), és a piszkos játszmákban résztvevő ügyvédként Mustafa Uğurlu, aki remek színházi- és filmszínész. Fontos női szereplő még a Merve Çağıran által alakított Meral, akinek alakítása szintén említésre érdemes.

Álljon itt – egyelőre török nyelven – az első rész beharangozó videója kedvcsinálóként.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here