Salçalı sosis (Virsli paradicsomszószban) – Szegedi Ági

Török reggelizőasztalok kedvelt fogása…

Hozzávalók:itthoni 1851.1

4-5 db virsli
1 ek paradicsompüré (domates salçası)
2 ek étolaj
1 pohár forró víz
Őrölt piros paprika, bors, menta, római kömény, kakukkfű
Só (amennyiben szükséges)

A megadott mennyiség létszám szerint bővíthető, ez két személyre szól.

A virslit tetszés szerint feldaraboljuk, lehet karikázni is. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, kissé megpirítjuk rajta a virslit, majd a kanálnyi paradicsompürét. Ha sikerül török paradicsompüréhez (salça) hozzájutni, sóznunk sem kell az ételt. Nekem szerencsém volt, mert házi salçát kaptam, mennyei íze egyszerűen utánozhatatlan!

További egy perc pirítás után felöntjük forró vízzel, hogy a püré feloldódhasson. Szükség és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amint felforr, még kb. 2-3 percig főzzük a virslit a szószban, majd forrón tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo