Régebben többször mondták, úgysem lesz belőlem senki

Fotó: Aydin BBSK

Az olasz bajnokság az álma, de így sem panaszkodhat Szakmáry Gréta, hiszen a török élvonal is a világ egyik legnívósabbja. Békéscsabán megtanulta, hogy ki kell lépnie a komfortzónájából, ma pedig már ő motiválja, segíti a fiatalokat a válogatottban.

– Mennyire érzi otthon már magát Aydinban?
– Az elején, amikor odakerültem, nem volt sok időm berendezkedni, mert rögtön edzések és felkészülési mérkőzések sora következett, másfél héttel később pedig már a Török Kupában léptünk pályára – mondta lapunknak a 30. életévét az elmúlt év utolsó napján betöltő Szakmáry Gréta, az Aydin BBSK ütője. – Az első hónap nagyon sűrű volt, de már felvettem a ritmust.

– Olasz klubtársa, a megsérülő Anna Nicoletti több mint egy hónapos kihagyása miatt átlóként kellett játszania. Mennyire érezte idegennek magát ezen a poszton?
– Teljesen új helyzet adódott, előtte sosem játszottam átlót. Szerintem jól vettem az akadályokat, minden szituációhoz úgy álltam hozzá, hogy megyek előre, és meglátjuk, mi sül ki belőle. A posztból adódóan nem kellett nyitást fogadnom, viszont több labdát kaptam, mint négyes ütőként. Az eredmények azt mutatják, jól sikerült.

– Gyerekkori álma az olasz bajnokságban játszani. Mikor várható, hogy beteljesüljön?
– Szerintem minden röplabdázó álma Olaszország. Több ottani csapat megkeresett már, de nem olyan szintűek, hogy egyezzenek a jövőképemmel és a terveimmel.

– Ahol most játszik, az sem kutya…
– Persze, hiszen Európa egyik legjobb bajnokságáról beszélünk. Az olaszhoz képest a török más játékerőt képvisel, de itt is sok neves játékos röplabdázik. Élvezem, hogy velük, ellenük léphetek pályára. Nem bántam meg, hogy Törökországba jöttem.

Folytatás

Forrás: www.nemzetisport.hu