Paradicsom leves török módra (Domates Çorbası)
Hozzávalók:
5 db érett paradicsom vagy 3-4 db paradicsom és 1 evő k. paradicsompüré
3 evő k. liszt
elegendő víz vagy hús leve
2 evő k. margarin vagy teavaj
elegendő só és feketebors
ízlés szerint száraz menta
Elkészítés:
Lereszeljük a megtisztított paradicsomokat. A margarint felolvasztjuk, a lisztet felmelegítjük. A lereszelt paradicsomot főzzük egy kicsit, úgy hogy azért maradjon leve. Hozzáadjuk a paradicsompürét,1-2 percig együtt főzzük. Felöntjük a vízzel vagy a hús levével, hozzáadjuk a fűszereket is. Így főzzük egy pár percig. Miután besűrűsödött egy kicsit, levesszük a tűzről és leszűrjük egy fém szűrővel. A recept ajánl még egy kevés száraz mentát a fűszerekhez adni.
Leszűrve, melegen tálalható. Afiyet Olsun!
Not.: Ha valaki szereti a tésztát benne, egy kevés cérnametéltet adhat hozzá. Van aki tejet is rak bele egy keveset, de az a színét világosítja.
2013-08-28
Nushe/turkinfo