Pamuk pogaça – Török töltött pogácsa

Hozzávalók 10 főrepamuk.pogaca-torok-toltott-pogacsa
1/2 csésze langyos tej
1/2 csésze langyos víz
1/2 csésze olaj
2-3 ek cukor
1 tk só
1/2 kocka friss élesztő (2,5 dkg)
kb. 40 dkg liszt
+ 1 tojássárgája a pogácsák megkenéséhez
+ tetejére: szezámmag, lenmag, mák stb.

A töltelékhez:

10 dkg feta vagy krémfehér sajt

elkészítés

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjunk hozzá kb. 1 ek cukrot, és hagyjuk kb. 5-10 percig, hogy kb. duplájára nőjön.

Kb. a liszt felét, 20 dkg-ot szórjuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, majd készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, amibe öntsük bele a folyékony hozzávalókat, az olajat, vizet, az élesztős tejet, és szórjuk rá a maradék cukrot.

A hozzávalókat először egy fakanállal elkezdhetjük összedolgozni, majd egy idő után, ha a tészta kezd összeállni, váltsunk a kézi gyúrásra, és folyamatosan adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, és amíg egy puha, nem ragadós tésztát kapunk.

Ha jól kidolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta konyharuhával és lefedve kb. 30 percig hagyjuk kelni.

Részletek>>>

2012-10-31

http://www.nosalty.hu