Nyáron újranyithat az isztambuli nagybazár

forrás: Wikipédia

Ellenőrzött körülmények között fogjuk fogadni a látogatókat” – mondta a bazár választmányának elnöke.

Június elsején újranyithat Isztambul világhírű ikonikus látványossága, a nagybazár a járványügyi korlátozó intézkedések törökországi enyhítése keretében – jelentette be Fatih Kurtulmus a bazár választmányának elnöke pénteken.

Nem fogják azonban kinyitni a bazár összes kapuját, a látogatókat korlátozottan fogják beengedni és arcmaszkot kell viselniük – mondta Kurtulmus, aki sajtótájékoztatón ismertette, hogy milyen intézkedéseket hoztak a látogatók egészségének biztonsága érdekében a több mint 500 éves épületkomplexumban.

A nagybazár kereskedői közül heten haltak meg a járványban

A naponta mintegy 150 ezer látogatót fogadó nagybazárt március 23-án zárták be a koronavírus-járvány feltartóztatására hozott intézkedések részeként.

„Ellenőrzött körülmények között fogjuk fogadni a látogatókat” – mondta az illetékes, hangsúlyozva, hogy a maszk viselése mellett, hőmérsékletüket is mérni fogják a belépés előtt, és a közösségi távolságtartás szabályait is be fogják tartani velük. A választmányi elnök azt is elmondta, hogy a nagybazár kereskedői közül heten haltak meg a járványban.

A 15. században épült fedett bazárnak 61 utcája és mintegy 3600 üzlete van, a Törökországot felkereső turisták egyik elsődleges célpontja.

Folytatás >>>

Forrás: mandiner.hu