Nem volt esélye a magyar bajnoknak Törökországban

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Tofas Bursa – Falco Bajnokok Ligája meccsen csak a különbség volt kérdéses.

A lényegi kérdések eldőltek az első félidőben, a szombathelyiekben csak az amerikai légiós Cowels extra kinti dobásai tartották a lelket.

Az előzményekhez tartozik, hogy a magyar bajnok a francia Strasbourg csarnokában elszenvedett 81-78-as vereséggel kezdte meg az idei BL-szezont, majd odahaza a vártnál biztosabban, 104-94-re verte a spanyol Murciát. Milos Konakov vezetőedző együttese – amely 4/1-es győzelmi mérleggel áll az NB I-ben – a harmadik körben az Isztambultól légvonalban 90 kilométerre található Bursában lépett pályára, amelynek csapata nyeretlenül állt az A csoport utolsó helyén.

Sajnos a szerdai mérkőzés első negyedében állva hagyta magyar ellenfelét a Tofas. A Falco ezúttal sem védekezésben, sem támadásban nem nyújtott maradandót. A negyedik percben 11, a nyolcadikban 15 pont volt a különbség, amely a játékrész végéig 20-ra nőtt.

A rövid pihenőt követően a szombathelyiek faragtak hátrányukból, de végül ezt a tíz percet is a hazaiak nyerték, így tovább nőtt az előnyük. A harmadik negyed 49-24-ről indult, a negyedik pedig 70-41-ről, és mivel ebben sem történt gyökeres változás – bár az utolsó tíz perc szűk vendég részsikerrel zárult -, így komoly vereséggel zárult a szombathelyi csapat törökországi vendégszereplése.

A vasiak legeredményesebb játékosa a húszpontos, 6 triplát id elsüllyesztő Raymond Cowels volt.

Tofas Bursa – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-63 (28-8, 21-16, 21-17, 20-22)
Bajnokok Ligája, A-csoport, 3. forduló
Tofas Nilüfer Spor Salonu, Bursa
V.: Y. Rosso (francia), F. Calatrava (spanyol), C. Straube (német)

Tofas: Gray 14/6, Ugurlu 9/3, Milaknis 13/12, Braimoh 4, Toure 23. Csere: Ennis 5, Kurtuldum 2, Tanisan 6/6, Thompson 10/3, Williams 4, Akdamar -.

Falco: Pot 7, Cowels 20/18, Brown 6, Tiby 3, Keller 4. Csere: Perl 14, Barac 5, Kovács B. 4, Verasztó -, Sövegjártó –.

A Falco a válogatott szünet után folytatja szereplését a BL-ben, Perl Zoltánék november 23-án a Murciához látogatnak.

Forrás: www.magyarhirlap.hu