Nem hajlandó találkozni Erdogan török elnök az ankarai amerikai nagykövettel

Forrás: commons.wikimedia.org

„Ajtónk zárva van előtte. (…) Miért? Hadd tudja meg, hol a helye”

A török elnök döntését azt követően hozta meg, hogy az amerikai diplomata találkozott Kemal Kilicdarogluval, a legfőbb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) vezetőjével.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn kijelentette, hogy mostantól kezdve zárva lesznek az ajtók Jeff Flake, az Egyesült Államok ankarai nagykövete előtt.

A Star című helyi napilap vasárnap számolt be arról, hogy a török elnök szavai azt követően hangzottak el, hogy az amerikai diplomata találkozott Kemal Kilicdarogluval, aki Erdogan ellen indul az elnökválasztáson.

„Mit csinál (Joe) Biden (amerikai elnök) nagykövete? Elmegy és meglátogatja Kemal urat. Szégyellje magát, használja a fejét. Ön a nagykövet. Az Ön tárgyalópartnere itt az elnök. Milyen arccal fog ez után találkozót kérni az elnöktől?” – idézte a lap Erdogan szavait.

„Ajtónk zárva van előtte. (…) Miért? Hadd tudja meg, hol a helye” – zárta mondandóját az államfő.

Törökországban május 14-én tartják az elnökválasztást, a parlamenti választásokkal együtt. Az előző elnökválasztást 2018. június 24-én tartották. Azt Erdogan nyerte meg a szavazatok 52,6 százalékával.

Forrás: www.magyarhirlap.hu