15 dkg zsenge cukkini
10 dkg csiperke gomba
1 póréhagyma fehér része
5 dkg feta sajt
2 evőkanál finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 dl natúr joghurt
1 egész tojás
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
só, bors – ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apróra felkockázom, a petrezselymet felaprítom. Egy nagyobbacska tálban elektromos habverővel összekeverem a joghurtot a tojással, belemorzsolom a feta sajtot, majd hozzáadom a sütőporral elegyített lisztet, a sajt sótartalmától függően óvatosan sózom és bátran borsozom, beleforgatom a hagymát és a reszelt gombát, cukkinit, végül hozzáadom az élénkzöld petrezselymet. A palacsinta tésztájához hasonló, színes, csíkos masszát kapok.