Mosolyával ezreknek adott reményt, most milliók siratják

Neslican Tay 1998-ban született Bursában. Egészen az egyetemi felvételiig átlagos lányként élt, azonban két héttel a vizsga előtt rákot diagnosztizáltak nála. Nem adta fel: rövid szünet után folytatta a munkát, és később felvételt nyert a Bahçeşehir Egyetem pszichológiai karára. A kezelések alatt is folytatta egyetemi tanulmányait.

2018-ban bal lábát amputálták a rák miatt, fém művégtagot kapott. Ekkor adta a saját magának a Vasnő nevet. Mosolygó arccal folytatta szereplését a közösségi médiában, ahol hamarosan több mint egymilliós követőtábora lett. „Nincs lábam, de az életszeretetem megmaradt. Nem hagyom, hogy megváltozzon az életem egy láb elvesztése miatt.” – mondta, és ezzel ezreknek adott erőt ahhoz, hogy maguk is visszanyerjék életkedvüket kezelésük során.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Neslican Tay (@neslicantay) által megosztott bejegyzés,

Neslican háromszor győzte le a betegséget, nemrégiben pedig negyedik alkalommal is kemoterápiát javasoltak számára orvosai. Csak hosszas gondolkodás után szánta rá magát, mert tudta, hogy életminősége romlani fog. Ezt nemigen tudta elfogadni, hiszen mindig azt hangsúlyozta, hogy nem hagyja magát a kór által legyengíteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Neslican Tay (@neslicantay) által megosztott bejegyzés,

Szeptember 15-én megosztotta utolsó videóját, ezt követően az intenzív osztályra került, és sajnos azt már nem hagyhatta el. 21 évesen, több nyertes csata után a háborút elvesztette. „Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim” – „Talán veszítek, de harcban fogok veszíteni.” – szól híressé vált mondata. 2019. szeptember 22-én Rizében helyezték végső nyugalomra, kívánsága szerint fém protézisével együtt.

Nemcsak családja és barátai gyászolják, hanem a rákbetegek, az őket támogató családtagok, és az egész ország.

Nyugodj békében, Neslican!

Erdem Éva – Türkinfo