Mit jelent a Hamza vagy Fatima keze szimbólum?

A Hamza az egyik legszebb és legősibb szimbólum a világon. De vajon hányan tudják mit is jelent valójában?

Mi is az a Fatima keze?

A nazar gyöngyhöz hasonlóan a jobb kéz szimbólum – amit Fatima kezének is hívnak (vagy Hamza kezének) – egy amulett, ami az ártó és ördögi erők ellen véd és a mezopotámiai civilizáció óta használatos.

A Hamsa (ami szó szerint ötöt jelent), Khamsa-ként vagy Humes kézként, Fatima kezeként, Miriem kezeként is ismert, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyik népszerű szimbóluma, elsősorban a zsidó és az iszlám hitvilágban.

Az iszlám hitvilágban az öt ujj az iszlám öt alappillérét szimbolizálja.

Úgy hiszik:  hatalmat, áldást és szerencsét hoz. Gyakran együtt használják a nazar gyönggyel, így a két szimbólumból álló amulett megvéd az ártó szemektől is.

Fatima keze nazar gyönggyel

Felfele vagy lefele?

A kéz felfele vagy lefele is nézhet, mindkét módon használják. Viselőjének békét, bőséget, boldogságot hoz és véd a szemmel veréstől.

A Fatima keze nyaklánc

Majdnem minden anatóliai ékszernek van jelentése és története, a Fatima keze egy ezek közül. Ezüstből vagy aranyból készül, amin egy ezüst kéz lóg és szerencsét hoz viselőjének az anatóliai nők szerint.

Egy romantikus történet

Egy nap Fatima asszony (Mohamed próféta lánya) éppen helvát főzött a kertben, amikor hirtelen kinyílt az ajtó és belépett rajta a férje, Ali kalifa az új feleségével. Fatime nagyon elszomorodott és döbbenetében leejtette a fakanalat, majd a kezével folytatta a helva kevergetését.

Nagy szívfájdalmától nem érezte a forró helva okozta fájdalmat.  Ekkor férje odarohant hozzá és felkiáltott: „Mit csinálsz, Fatima?” – elkezdte érezni az égés okozta fájdalmat a kezén.

Ettől a naptól kezdve a Fatima keze szimbólum a türelmet, a bőséget, a hűséget szimbolizálja az iszlám világban. Lányok és asszonyok annak reményében viselik a nyakláncot, hogy a Fatima keze szimbólum által elnyerik ezeket a tulajdonságokat.

Fatima keze nyaklánc

A Fatima kezét leginkább nyakláncon használják, de megjelenik a házakon dekorációként, kulcstartón és más ékszereken, de egyre inkább találkozhatunk vele babakocsik amulettjeként is.

Fatima keze kopogtató. Megvéd a gonosztól és biztonságban tartja a ház népét.

Forrás: fethiyetimes.com

Fordította: Kiran Katalin – Türkinfo


3 COMMENTS

  1. . Fatimaiak, Al-Kaida dinasztikus vérszerinti leágazás utódlás.
    Fatima József testvére, Ő rejtette el kis Jézust a Rómaiak elől. Al-Kaida rabbi -, a sivatagi szerzetesség, a túlélés emberei. BIZÁNC A KELET-RÓMAI BIRODALOM KETTÉSZAKADÁSÁVAL JÖTT LÉTRE. Amely magába foglalja a Balkán félszigetet, Észak Afrikát és Ázsiát. Egyháza elszakadt a pápaságtól, s önállósult, mint Görögkeleti pravoszláv ortodox egyház.

    BIZÁNC. MEHMED LEGYŐZTE KONSTANTINÁPOLYT. S a megfelelő mesterembereket más ország területeiről szerezte meg. A képzett munkáskezek a keresztény lakóssággal megélénkült a kereskedelem.

    A SZIDÓK, MINT FÖNÍCIAI KERESKEDŐK. Érkezésével az volt a célja, hogy civilizáció központjává varázsolni a birodalmat Uralkodó vallássá téve a muszlim vallást. Szövetséget ajánlott számukra, más területekre való beolvadásukkal a kereskedelem élénkítésére, s melléjük adta az örmény népességet. A zsidók, 75.000 embert mészároltak le, az öldöklési idő alatt. Melynek emlékére, a Purin örömünnepet alapították meg.

    Egy Iszlám, vallási és politikai szektát, Perzsiában, és Szíriában működött. XI. és a XIII. században. Ellenségeik meggyilkolását, vallási kötelezettségnek tekintették. Hasszan Nizárral a Kairói Fatimáda fivérével lépett szövetségre. Terrorista csoportot alkottak.
    Számos katonai és politikai vezetőt gyilkoltak meg. 1090-ben foglaltak el egy egy stratégiailag fontos hegyi erődöt. Alamutot. Iráni Kazvin közelében. Ez a hegyi erőd, lett a katonai és politikai központjuk.
    Hasszán, innen irányította a mai Irak és Irán területén, számos erődítményt. XII. században Szíriára is kiterjesztették tevékenységüket.

    FATIMA titok. Az ortodoxkereszténység szemmel verés -, tűzvész, Fatima keze. a sátánizmus elemeinek jelen léte. Fatimaiak, Al-Kaida dinasztikus vérszerinti leágazás utódlás.
    Fatima József testvére, Ő rejtette el kis Jézust a Rómaiak elől. Al-Kaida rabbi -, a sivatagi szerzetesség, a túlélés emberei.

    12. században A zsidók egyenjogúsága, érdekében, egy keresztény Al- Kaida (Bíró) Rabbi- nak figyelembe kellett vennie a zsidó jogot. A zsidó hitelezői igény ellenében. A Latin és a Héber jog alapján biztosítja magának.

    A Fatimai „titok” első része, ahogyan azt Lúcia nővér 1941. augusztus 31-én a leírja Püspöknek „Harmadik emlékezés” címmel.
    A „titok” három különböző részből áll, melyekből kettőt most föltárok. Az első a pokol látomása volt.
    Később egy Al-Kaida taggal kötött kényszerházasságba jutott, ahonnan életét kockáztatva próbált meg elmenekülni, hogy lányát így menekítse ki a nemi megcsonkítás elől.
    A rózsakeresztesek egy titkos társaság, alapítója az eredetileg lutheri és paracelsusi tanokat terjesztők. Johanniták. a 17. agnoszticizmusra épülő „evangélikus- keresztény-ezoterikus” iskolát hozott létre. A rózsakeresztesek szimbólumának, Krisztus halála, feltámadása.
    • Dél Amerika ősnépei, KIR.E. KÖZÉP AMERIKÁBAN, A NAP ÉS A HOLD PIRAMIST ÉPÍTETTEK. FÉNY ÉS ÁRNYÉK ORSZÁGA. TOLLAS KÍGYÓ. MEXIKÓBAN INDIÁN KULTÚRA, A NAP ÉS A HOLD VÁLTAKOZÁSA. S Harc Krisna, (Korejzs törzs szövetsége, a Kínai pappal.) A Szaturnusz, a Nap és a Hold korszakai, miszticizmus titkaiban nyilatkozik meg a Lucifer ezotéria. Mely a földi anyagiasság, egy másik lelkiállapot megnyilatkozásában testesül meg. Fizikai valóságában való észlelés. ami az emberi tudat, tudatlanságban tartásával kap szerepet. HINDÚ szentély Vudu Papnők, ének -, Zene, dobolás. része a szertartásnak. Zen szekta. 20. században. Magyarországon Német Sándor hitgyülekezete. indiai nép meleg otthona. itt gyűjtik zsákszámra, Izrael számára a pénzt.
    • PRABHUADA, borotvált fejjel fehér ghotijában jelent meg, s a test és a lélek közötti különbség, Krisna tudat, hirdetését, az amerikai prédikációi után, az orosz embereknek is szeretett volna prédikálni. Egy orosz indológiai professzorral konzultált, Kotovszkij a Moszkvai tudományos Akadémia India és Észak-Afrika tanszékének vezetőjével. A professzor nem kívánt vele társalogni, Prabhuada meggyőzte, a kommunizmus védikus felfogásával tökéletesíthető az eszme. s a szovjet Egyetemi rendszer eszközeként tekintett a professzorra, s a Krisna tudat bemutatásával, a szent írások, valamint a logika segítségével győzködte a professzort. Az emberi életet az emberek nem értik, mert nem tudják, mi az a következő élet. A lélek örök kapcsolata Krisnával, az Istenség legfelsőbb személyiségével, Bhagavad gita tanításairól és a templom hálózatáról, mely az egész világra kiterjed. Krisna üzenete a szívhez szól.
    Eltökélt szándéka, hogy az Afrikaiaknak is elviszi a Krisna tudatot. Az emberi kíváncsiság biztosította sikeres fellépésüket. 1885.Fehér Rózsák Rendje. (Rózsakeresztesek: A XVI. századi Rózsekeresztesek, spekulatív, kettős szinarchista szabadkőművesség, mely szakemberek és filozófiai szakemberek, Az Ó Kelta papok, India bölcsei, perzsa mágusok, Zaratusa, lépcsős templom Zikura. Egyiptomi kultúrát magukkal viszik. Ősi testvéri szervezete, mely a Templomos Lovagok, kiváltságosok. orvosok ügyvédek és politikusok, nagykövetek a tagjai. Pythagoras titkos tanaira, épült, Euclidési és Platón, fokozat elvére, felépített váltakozó rendszeren keresztül jut el a végső hatalom átvételéhez.
    • Rózsakeresztesek láthatatlan keze, szellemi aberráltak szex orgiái, a gonoszság eredője, Mao Makkabi Maki manó Afrika Vudu istennője a fekete madonna, módszer, mellyel szellemi befolyás alá terelik a személyeket
    A szikhizmus,
    A vallást Guru Nának alapította a XVI. század elején. Megtalálhatóak benne mind a muszlim, mind a hindu vallásra jellemző elemek. A szikh közösséget az utolsó Guru (mester, tanító, szikh vallásfő), Góbind Singh (1666-1708) szervezte újjá, megalapítva a Khálszát („a Tiszták szövetségét”), Ami azt jelenti, hogy saját nemzetségében marad, és nem házasodik más nemzetségiekkel. Árja jelentés Perzsa eredet. A szikek, ennek ellentétjét, 90 fokkal megfordítva, a házasságuk folyamán, más nemzetségekkel házasodva, terület foglaló stratégiát folytattak.
    A kelták Indoeurópai népcsoport, VIKINGEK. ókori gallok, gutuk gótok. Galliciai, a mai Franciaország, területén éltek, de elterjedtek az egész világ területén, nyelvük, ragadvánnyal, más nyelvekkel keveredett. Törzsszövetségben éltek, Belső – Ázsiából szétszéledt, területfoglaló stratégia alanyai. Papság által, védelmezett és minden teherviseléstől hadviseléstől, mentesített népcsoport. Szkyták, vagy szittyák, A termékenység istenét dicsőítve, Baál, Babonás égi isteneknek áldozó nép. Örmény területről Szíriába telepítették őket

  2. Van benne valami igazság,de ez még mindig nem a teljes válasz számomra hogy,valójában mi is az a Fatima(vagy Fathima) keze, és miért is hasznos az Iszlám vallásban??!!….Egyébként köszönöm a feltöltését, sok mindent tanultam belőle!!!Még 1szer köszike!!
    Reni Beüsszelből…

Comments are closed.