Milföylü misket kebabı (Kebab golyók leveles tésztában) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta
50 dkg darált hús
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 kk só
1 kk bors
1 csapott kk paprikapehely
1 tk őrölt pirospaprika
Ízlés szerint egyéb fűszereket is használhatunk, én tettem bele római köményt, majoránnát és kakukkfüvet.

A tetejére:

1 tk olvasztott vaj
10 dkg sajt
4-5 db koktélparadicsom

Reszeljük le a vöröshagymát, vagy vágjuk fel nagyon apróra. Egy tálban gyúrjuk össze a darált húst a hagymával, fűszerekkel, végül az egész tojással. Formázzunk a húsból kis golyókat (kb. diónyi méretűt). A leveles tésztát terítsük ki lisztezett deszkára, hosszában felezzük el, majd vágjunk belőle 1,5 – 2 cm széles csíkokat. Mindegyik tésztacsíkra helyezzünk egy-egy golyócskát, amit tekerjünk körbe a tésztával. Kivajazott tepsibe körkörösen tegyük bele a kis tekercseket. 180°-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a teteje pirulni kezd. Ekkor vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg a tetejét az olvasztott vajjal, tegyük rá a feldarabolt sajtot és a félbevágott paradicsomokat, és süssük további 5-6 percig, míg a sajt ráolvad. Forrón tálaljuk, adhatunk mellé fokhagymás joghurtot vagy paradicsomszószt.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo