MI-vel támogatott gyárat nyitott meg a Ford

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A Ford Otosan ünnepélyesen megnyitotta a legfejlettebb technológiákkal modernizált Yeniköy összeszerelő üzemet, ahol már jelenleg is folyik az újgenerációs Ford Transit Custom áruszállítók gyártása. Az új üzem hatékonyan javítja majd a Ford Pro európai haszonjármű-üzletágának termelékenységét.

Fejlett napenergia-technológia, mesterséges intelligencia által irányított gyártási folyamatok és alacsonyabb zajszinttel működő gyártósorok – csak néhány az újonnan bevezetett, innovatív megoldások közül. A Ford Otosan 2 milliárd euróból újítja meg a Kocaeliben működő létesítményeit (így a Yeniköy üzemet is), ami a valaha volt legnagyobb volumenű beruházás a törökországi magánszektorban.

A Ford Otosan, a Ford Motor Company és a Koç Holding A.Ş. tőzsdén jegyzett vegyesvállalata, amelyet 60 évvel ezelőtt alapítottak. A vállalat létrehozott egy, a maga nemében elsőnek számító többszintes gyárat, ahol a vadonatúj Transit Custom, illetve a kilenc utas számára is kényelmes és rugalmasan alakítható teret kínáló, vadonatúj Tourneo Custom személyszállító készül.

Jövőre megkezdődik az elektromos hajtású E-Transit Custom és E-Tourneo Custom modellek sorozatgyártása is, méghozzá olyan fenntartható technológiák alkalmazásával, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy 2030-ra a Ford Otosan összes törökországi létesítménye karbonsemlegesen működjön.

Folytatás

Forrás: autopro.hu